سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

همانگونه که قبلاً در مــقدمه گفته شـــــــــده روش آموزش استیفان کاوی (رهبری مبتــــــی بر اصول ) و هدفش این است که به افراد و سازمانها این توانایی را ببخشد که خــودشان به خود بیاموزند. از این رو در ابتدای کتاب به این کفته لائو توسه اشاره میکند که :

اگر به انسانی یک ماهی بدهید

خوراک یک روز اورا داده اید.

اگر به او ماهیگیری بیاموزید

خوراک همه عمرش را داده اید.

هفت عادت مردمان مؤثر به روشنـــــی نشان میدهد که مؤثر بودن -خواه در زندگی شخصی خودمان و خـواه در زندگی دیگران - محصول منش (character) ماست ، نه ثمره قواعد و فنونی بــــــــرای اداره یا کنترل دیگران.چون صرفاً حاصل اوضاع و شرایط یا نحوه تربیت و توارث خویش نیستیم ، میتوانیم از طریق این هفت عادت عناصر اساسی مؤثر بودن را در دراز مدت بیاموزیم و درونی سازیم.این هفت عادت کاملاً به یکدیگر مرتبط اند و مردمان مؤثر آنها را در خود درونی کرده اند.

اما از این هفت عادت چه انتظار هایی میتوان داشت و چگونه میتوان به این انتظار ها رسید؟

این هفت عادت برنامه ای  است برای ایجاد تغییری بنیادی و پایدار و مادام العمر اما با رعایت شرایط زیر :

1-     آنها را به دقت بیاموزید

2-     آنها را به دیگران تعلیم بدهید

3-     از همه مهمتر اینکه متعهد شوید آنها را هر روز در زندگی روزانه خود بکار ببرید تا بخشی از وجودتان بشوند.

ثمرات این هفت عادت عبارتند از :

۱-  احترام به خود و اعتماد به نفس افزونتر ناشی از خویشتن داری . زیرا در این صورت خود را قربانی اوضاع و شرایط نمی پندارید ، و خودتان بر اوضاع و شرایط مسلط خواهید شد.

2-  تأثیر بر روابط انسان . از آنجایی که روابط بسیاری از افراد روز به روز خرابتر میشود – خواه در خانواده و خواه در ارتباط با همکاران و افرادی که به نحوی با آنها سرو کار داریم به طرز چشمگیری بهبود می یابد.

ارتباط دو ثمره فوق این است که هرچه احترام به خود و اعتماد به نفستان بیشتر باشد برای دیگران حرمت افزونتری قایل خواهید بود در نتیجه قدرت خود را از طریق توجه به نقاط ضعف دیگران نخواهید ستاند زیرا با این کار فقط نقاط ضعف دیگران را تقویت میکنید تا خودتان را کنترل کنند و در کف اختیار بگیرند.

3-  ایجاد انگیزه و شور و شوق در دیگران – مانند انجام وظیفه فرزندان بدون اینکه نیاز باشد وظایفشان را به آنها گوشزد کنید یا احساس مسئولیت در همکاران.

4-  ایجاد خلاقیت و شادی و هیجان و اشتیاق برای آموختن – یادگیری مهارتهای جدید و یافتن راه حلها و نگرشها و کشف امکانات تازه – خواهد بود.

در این صورت است که میتوانید در بسیاری از زمینه ها به نتایج شگفت و ثمراتی اساسی دست یابید. اگر چه این برنامه بر اساس فنون ، یا وعده هایی برای ایجاد تغییری یک شبه نیست . بلکه بر اساس تحول است . یعنی باید بهای آن را بپردازید بهای آن عبارت است از:

1-     کوشش برای دریافتن و آموختن این هفت عادت ، و تعمق ژرف درباره مطالبی که ارائه داده شده.

2-  به محض آموختن عمیق این مطالب، باید بی درنگ آنها را به دیگران آموزش دهید. زیرا وقتی تعلیم میدهید خودتان بهتر این مطالب را در می یابید.

3-  از همه مهمتر اینکه خودتان به آنها عمل کنید و آنها را در زندگی روزانه به کار بندید و بر طبق آنها زندگی کنید. زیرا هرگاه از اصولی درست واقف میشویم ، موظف هستیم که بر طبق آن اصول زندگی کنیم. چون فقط از این طریق میتوانیم به اصول والاتر پی ببریم و این به منزله آزمونی ار نیروی «منش» یا تعهد ما نسبت به اصول و ارزشهای ماست.

از آنجایی که فرایند تعلیم بسیار قدرتمند است لذا بیشترین تأکید بر آموزش دادن این مطالب است . زیرا اگر بدانید که همین فردا باید این مطالب را در برابر گروه وسیعی از افراد بازگو کنید قطعاً تأثیری شگرف بر مطالعه شما خواهد گذاشت و ناگهان نقشی که بر عهده داشتید عوض می شد.نکته ایی که در اینجا به شدت بر آن تأکید میشود این است :

اگر می خواهید رفتار اشخاص را تغیر دهید ، تصویری را که از نقش خود دارند عوض کنید.


اولین دیدگاه را شما بگذارید تخصصی ،

 هم جدی...   

مشخصات مدیر وبلاگ

حسین ادیبی [2]

متولد 1355 در شهر سده لنجان از توابع شهرستان لنجان در استان اصفهان می باشم. کارمند و متأهل و دارای یک فرزند 6 ماهه دوست داشتنی به نام سپهر می باشم که نام این وبلاگ نیز به نام او مزین شده. دوستان در این وبلاگ با ایده ها و نظرات بنده در مورد مسائل اجتماعی پیرامون ما و همچنین مطالب فرهنگی و درمواردی نیز مطالب تخصصی مرتبط با کارم آشنا خواهند شد. همچنین قصد دارم از این طریق شهر خودم سده لنجان را به سایر هموطنان معرفی کنم .
ویرایش

موسیقی

لوگوی دوستان




ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ